Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladtårta med blåbär och grädde. Gör bottnarna i god tid, men lägg ihop tårtan först inför serveringen.
Sätt ugnen på 150°. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljpulver.
Vispa smör och socker i ca 5 min. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa i crème fraiche och saften blandad med vatten. Tillsätt mjölblandningen och vispa till jämn smet.
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kakan kallna och skär den i tre lika stora bottnar.
Vispa grädden och lägg den i en spritspåse. Lägg ihop bottnarna med spritsad grädde och bär, emellan och på toppen. Garnera med siktat florsocker, blommor och blomblad.