Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärssyltgrottor

En klassisk småkaka, här fylld med blåbärssylt. Låt degen vila i kylen i minst en halvtimme innan den skärs upp i skivor och fylls med sylt.

Blåbärssyltgrottor
Blåbärssyltgrottor
Blåbärssyltgrottor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Blåbärssyltgrottor

  • 200 gsmör- kallt
  • 1 krmvaniljpulver
  • 1 dlkokossocker
  • 7 dlpotatismjöl
  • 4 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 dlblåbärssylt- sockerfri,recept nedan

Sockerfri blåbärssylt, cirka 2 ½ dl färdig sylt

  • 225 gblåbär- frysta
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 dllättströ

Gör så här

  1. Blåbärssyltgrottor: arbeta ihop ingredienserna i en matberedare eller på en bänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i minst 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Forma degen till en rulle, cirka 4–5 centimeter i diameter, skär upp 1 ½ centimeter tjocka skivor, lättast att såga försiktigt med en tandad kniv. Lägg degen med snittytan uppåt i en bullform. Tryck ett hål i varje bit med tummen. Lägg en klick blåbärssylt i varje hål.

  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

  5. Sockerfri blåbärssylt: koka upp bären och red av med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten.

  6. Dra av från värmen och rör i lättströ.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök