Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärssylt med ingefära

Recept på blåbärssoppa med ingefära. Passar lika bra på skorpan som i morgonfilen eller till pannkakan.

Blåbärssylt med ingefära
Blåbärssylt med ingefära
Blåbärssylt med ingefära
Recept på Blåbärssylt med ingefära Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 1 kgblåbär- rensade och sköljda
  • 0,5 dlvatten
  • 1 mskingefära- riven
  • 2 msklime- pressad
  • 7 dlströsocker

Gör så här

  1. Blanda blåbär, vatten, ingefära och limesaft i en kastrull. Koka upp bären på medelvärme och låt koka under lock ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret, lite i taget.

  2. Koka upp på nytt och låt koka på medelvärme utan lock ca 10 min.

  3. Häll upp sylten på varma rengjorda burkar, förslut och förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?