Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärssylt med citron

Jag plockar mycket blåbär på landet i Roslagen och kokar gärna sylt. Min favoritsylt är med blåbär och citron. Den passar lika bra i filmjölken som till pannkakorna eller ostkakan. /matredaktör Cecilia Lundin

Blåbärssylt med citron
Blåbärssylt med citron
Blåbärssylt med citron

Ingredienser

  • 2 lblåbär- (ca 1 kilo)
  • 1citron
  • 6 dlströsocker
  • 1 krmnatriumbensonat

Gör så här

  1. Rensa bären. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften.

  2. Varva blåbär och socker i en gryta och häll på citronsaft.  Koka upp bären och sjud ca 15 min utan lock.

  3. Rör ut natriumbensoat i lite av sylten och blanda med resten av sylten. Ta grytan åt sidan och skumma väl. Blanda i citronskal och häll upp sylten på väl rengjorda varma burkar. Sylten håller ca 6 månader i kylen men kan även frysas.

Vad tyckte du om receptet?