Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jag plockar mycket blåbär på landet i Roslagen och kokar gärna sylt. Min favoritsylt är med blåbär och citron. Den passar lika bra i filmjölken som till pannkakorna eller ostkakan. /matredaktör Cecilia Lundin
Rensa bären. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften.
Varva blåbär och socker i en gryta och häll på citronsaft. Koka upp bären och sjud ca 15 min utan lock.
Rör ut natriumbensoat i lite av sylten och blanda med resten av sylten. Ta grytan åt sidan och skumma väl. Blanda i citronskal och häll upp sylten på väl rengjorda varma burkar. Sylten håller ca 6 månader i kylen men kan även frysas.