Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärssticks med getoströra


Spännande knäckesticks med torkade blåbär. Till bärens sötma passar en lite sträv getoströra riktigt bra.

Blåbärssticks med getoströra

Blåbärssticks med getoströra

Blåbärssticks med getoströra

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlmjölk
  • 2 tsktorrjäst
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 2 dlfullkornsmjöl- av dinkel
  • 2 dlblåbär- torkade
  • 3 dldinkelmjöl- cirka siktat

Till utbakningen:

  • vetekli
  • flingsalt

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, socker, fullkornsmjöl och blåbär. Arbeta in det siktade mjölet allt eftersom till en lagom konsistens. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.

  2. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i 10 bitar. Rulla bitarna till bollar.

  3. Strö kli på bakbordet och vänd bullarna däri. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn kaka, 20 centimeter i diameter. Strö på lite flingsalt och kavla ytan så det fastnar.

  4. Skär varje kaka i 4-6 remsor med en sporre eller pizzaskärare. Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Grädda sticksen i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök