Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärssorbet med citron

Blåbärssorbet med citron måste göras i glassmaskin, annars får den inte den rätta fluffiga konsistensen.

Blåbärssorbet med citronBlåbärssorbet med citronBlåbärssorbet med citron
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dlblåbär- + 2 dl
  • 1citron
  • 1,5 dlvatten- + 1 dl
  • 1 dlsirap- vit
  • 2äggvitor
  • 0,5 dlströsocker

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Mosa 3 dl blåbär med en gaffel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet med ett zestjärn. Pressa ut 1/2 dl saft.

  2. Blanda blåbären med citronsaft, 1 1/2 dl vatten och sirap. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i blåbärsblandningen. Frys smeten i glassmaskin.

  3. Koka citronskalen i 1 dl vatten med socker ca 5 min. Låt kallna.

  4. Skeda upp sorbeten i glas, toppa med citronskalen. Garnera med mynta. Servera med 2 dl blåbär.

Vad tyckte du om receptet?