Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärssorbet med citron måste göras i glassmaskin, annars får den inte den rätta fluffiga konsistensen.
Mosa 3 dl blåbär med en gaffel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet med ett zestjärn. Pressa ut 1/2 dl saft.
Blanda blåbären med citronsaft, 1 1/2 dl vatten och sirap. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i blåbärsblandningen. Frys smeten i glassmaskin.
Koka citronskalen i 1 dl vatten med socker ca 5 min. Låt kallna.
Skeda upp sorbeten i glas, toppa med citronskalen. Garnera med mynta. Servera med 2 dl blåbär.