Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärssoppa - recept

Hemlagad blåbärssoppa är lätt att laga och underbart gott. Dessutom väldigt nyttigt då blåbär innehåller fibrer, järn och kalium. Vill du ha en soppa som inte är lösande ska du söta den med honung och inte socker.

Toppa med vispad grädde, vaniljglass eller njut av soppan som den är - kanske som uppladdning inför sportlov eller Vasaloppet.

Blåbärssoppa - recept
Blåbärssoppa - recept
Blåbärssoppa - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 0,5 lblåbär- färska eller frysta
  • 0,5 lvatten
  • 2 msksocker- eller honung
  • 12 tskpotatismjöl

Serveringsförslag

  • grädde- lättvispad eller hemgjord ricotta, gärna smaksatt med lemon curd
  • mandelbiskvier- eller granola
  • kokoschips- rostade

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker eller honung. Låt koka tills sockret/honungen är upplöst.

  2. Lägg i blåbären (skölj dem först om du använder färska bär) och koka ett par minuter. Vill du ha en slätare soppa kan du dra av kastrullen från plattan och mixa samman soppan ytterligare.

  3. För att få en krämigare soppa tillsätter man en redning. Gör den på 1-2 tsk potatismjöl och lite vatten. Blanda ihop och rör sedan ner i soppan som får koka ytterligare en stund. Klart!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök