Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärssoppa - recept på hemgjord soppa med blåbär

Recept på hemgjord blåbärssoppa. När du gör egen blåbärssoppa kan du själv påverka mängden sötma och syra. Här sötar vi med honung eller agavesirap. Syran kommer ifrån lime som är bästa kompis med blåbär och tillsammans med vanilj får soppan en riktigt lyxig smak. Om du inte ska packa med dig soppan på utflykten, kan du lyxa till det med en klick glass i stället för keso. Värm soppan och häll på termos innan du tar med den ut på utflykten.

Blåbärssoppa - recept på hemgjord soppa med blåbärBlåbärssoppa - recept på hemgjord soppa med blåbärBlåbärssoppa - recept på hemgjord soppa med blåbär
Blåbärssoppa - perfekt utflyktsmat! Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gblåbär- frysta
  • 5 dlvatten
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5lime
  • 0,51 dlflytande honung- eller agavesirap
  • 1 krmvaniljpulver

Tillbehör

  • 250 gkeso
  • 1 krmvaniljpulver
  • 0,5 dlsötmandlar- hackade

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och vatten och låt sjuda i 3–4 min. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i soppan. Låt koka upp igen och mixa soppan slät med stavmixer. 

  2. Skölj limen noga i ljummet ­vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Smaka av soppan med limeskal, limesaft, ­honung eller agavesirap och vaniljpulver.

  3. Blanda keson med vaniljpulver. Servera blåbärssoppan varm med en klick keso och hackade mandlar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: