Recept på blåbärssoppa. Toppa med hemgjorda mandelbiskvier.
Ingredienser
Tänk på:- När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
- Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
Gör så här
-
Koka ihop bär, 4 dl vatten och socker i en kastrull ca 5 min. Mixa till en slät soppa med mixerstav.
-
Blanda majsstärkelse och 1 msk vatten. Rör ner redningen i soppan och låt koka upp. Låt soppan svalna. Servera med mandelbiskvier.
-
Tips! Häll den varma soppan direkt i en termos och ta med på utflykt,
Vad tyckte du om receptet?
Mandelbiskvier
10 minuter + 10 minuter i ugn
Knapriga mandelkakor som är lika goda i fruktsoppan som till en kopp kaffe.
Till ca 60 biskvier:
250 g mandelmassa
2 bittermandlar
1 dl strösocker
2 äggvitor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Finriv bittermandeln. Blanda mandelmassa, bittermandel, socker och äggvitor till en smet.
2. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa ut små klickar på plåtar med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 10–12 min. Låt kallna. Servera biskvierna till blåbärssoppan.
Andra populära recept inom Kakor och bullar & Soppa