Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärssmulpaj med havre och mandel

Recept på blåbärssmulpaj med havre och mandel. Pajen får extra god smak avskrädmjöl, som är rostat havremjöl från Stöpafors i Värmland. Skrädmjöl finns i vanliga livsmedelsbutiker eller i hälsokostbutiker.

Blåbärssmulpaj med havre och mandel
Blåbärssmulpaj med havre och mandel
Blåbärssmulpaj med havre och mandel
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlskrädmjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 mskströsocker- + 0,5 dl
  • 125 gsmör
  • 1 dlsötmandel- skalad
  • 250 gblåbär- ca 4 dl
  • 1 mskpotatismjöl

Tillbehör

  • vaniljsås- eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa samman mjöl, bakpulver, 2 msk socker och smör skuret i kuber. Lägg hälften av den smuliga massan i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Blanda resten av smulet med mandeln.

  2. Blanda bären med 1/2 dl socker och potatismjöl. Häll det i formen och strö över resten av smuldegen med mandel.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås eller glass.

Vad tyckte du om receptet?