Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på blåbärssmulpaj med havre och mandel. Pajen får extra god smak avskrädmjöl, som är rostat havremjöl från Stöpafors i Värmland. Skrädmjöl finns i vanliga livsmedelsbutiker eller i hälsokostbutiker.
Sätt ugnen på 225°. Mixa samman mjöl, bakpulver, 2 msk socker och smör skuret i kuber. Lägg hälften av den smuliga massan i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Blanda resten av smulet med mandeln.
Blanda bären med 1/2 dl socker och potatismjöl. Häll det i formen och strö över resten av smuldegen med mandel.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås eller glass.