Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsskumpa

Hittar du inte blåbärssaft går det lika bra att passera blåbär och tillsätta sirap.

BlåbärsskumpaBlåbärsskumpaBlåbärsskumpa
Blåbärsskumpa Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 flaskachampagne- välkyld (75 cl) eller mousserande vin
  • 1,5 dlblåbärssaft- outspädd eller 3 dl blåbär + 0,5 dl vit baksirap

Garnering

  • 1 dlblåbär

Gör så här

  1. Fördela blåbärssaften i champagne- eller cocktailglas, eller passera blåbären och smaksätt med sirap. Lägg ett par blåbär i varje glas.

  2. Fyll upp med champagne eller mousserande vin och servera.

Vad tyckte du om receptet?