Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av en härlig vinterfika med blåbärsskorpor och lemon curd. Hasselnötter och blåbär ger fin smak åt skorporna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa hasselnötterna snabbt.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, hasselnötter och blåbär i en annan bunke och rör sedan försiktigt ner detta i smeten tills allt är blandat.
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla den till tre längder som är lika långa som plåten. Lägg längderna på plåten med bakplåtspapper och grädda dem längst ner i ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut plåten och stäng av ugnen. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i långa, sneda skorpor. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen med luckan på glänt tills de är torra, gärna över natten.
Recept från Mitt kök