Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En italiensk dessert som kan liknas vid fryst mousse, semifreddo betyder lätt fryst. Ta fram efterrätten cirka 10–15 minuter före servering. Lägg på blåbär, havrecrunch och ringla över lite blåbärssirap.
Blåbärssemifreddo: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.
Vispa äggulorna och sockret till ett fluffigt, ljust skum.
Vispa äggvitorna i en separat skål.
Vänd ner 1 ½ dl av blåbärspurén i äggulesmeten och vänd sedan ner äggvitorna.
Häll upp lite av smeten i portionsformar (bryléformar) ringla över blåbärspuré och lägg på ytterligare ett lager av smeten. Ringla över det sista av purén. Jämna till ytan med en palett.
Sätt in formarna i frysen i minst 5 timmar.
Havrecrunch: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 15–20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
Blåbärssirap: Koka upp blåbärspurén, sockret och vattnet. Koka ihop allt ett par minuter, tills allt socker smält.
Servering: Ta ut semifreddon cirka 10–15 minuter före servering. Lägg på blåbär och havrecrunch. Ringla över lite blåbärssirap.
Recept från Mitt kök