När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
6 dlvetemjöl- 360 g
2 tskbakpulver
1 tsksalt
75 gsmör- rumsvarmt
2 dlvispgrädde- eller mjölk
1,5 dlblåbär
Pensling
vispgrädde- eller mjölk
Glasyr
2 dlflorsocker
2 mskcitron- pressad
Garnering
1citron- gärna ekologisk
1 tskvalmofrön- blå
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret för hand eller i matberedare. Tillsätt grädde eller mjölk och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Blanda i blåbären.
Platta ut degen till en 2 cm tjock rund platta och skär åtta stycken snibbar som dras isär. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lite grädde eller mjölk.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft, ringla över sconesen.
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Strö citronskal och vallmofrön på sconesen. Servera sconesen samma dag som de bakats.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,2 · 41 röster)
Smoothie till dina blåbärsscones
Mixa vaniljyoghurt, banan och hallon till en slät dryck.
Servera de ljumma sconesen med smör eller färskost till smoothien.
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.