Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på blåbärssaft.
Rensa blåbären och lägg i en gryta tillsammans med kanelstängerna. Häll på vattnet.
Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ut. Ta från värmen och låt vila 10 minuter.
Sila bärmassan genom en silduk. Låt den självrinna cirka 30 minuter. Pressa sedan ur all saft.
Skölj ur grytan. Mät saften och häll tillbaka den i grytan. Rör i sockret. Koka upp på svag värme och rör så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma.
Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på en kork. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök