Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärs- och citronrutor är saftiga och goda. Blåbär och citron är en perfekt kombination som passar fint i en lättbakad kaka. Kakan går utmärkt att frysa.
Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt emellan. Blanda i mjölken.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner skalet i smeten.
Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Pudra över florsocker vid servering. Garnera med penséer.