Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsripplad vaniljkaka

Tänk tigerkaka – fast med blåbär i stället för choklad! Så gott!

Blåbärsripplad vaniljkakaBlåbärsripplad vaniljkakaBlåbärsripplad vaniljkaka
Blåbärsripplad vaniljkaka – som en tigerkaka fast med blåbär! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 1 dlmjölk
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljpulver- äkta
  • 2 dlblåbär- färska eller frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en avlång form som rymmer 1 1/2 liter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje. Vispa ner mjölken. 

  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljpulver och vänd ner i smeten.

  3. Lägg en tredjedel av smeten i en annan bunke tillsammans med blåbär, färska eller halvtinade. Vispa till en blå smet, låt gärna en del av blåbären förbli hela.

  4. Varva vaniljsmet och blåbärssmet i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min, tills kakan fått fin färg och är genomgräddad. Låt kakan vila i formen i ca 10 min innan den vänds upp på galler och får svalna.

Vad tyckte du om receptet?