Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tänk tigerkaka – fast med blåbär i stället för choklad! Så gott!
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en avlång form som rymmer 1 1/2 liter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje. Vispa ner mjölken.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljpulver och vänd ner i smeten.
Lägg en tredjedel av smeten i en annan bunke tillsammans med blåbär, färska eller halvtinade. Vispa till en blå smet, låt gärna en del av blåbären förbli hela.
Varva vaniljsmet och blåbärssmet i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min, tills kakan fått fin färg och är genomgräddad. Låt kakan vila i formen i ca 10 min innan den vänds upp på galler och får svalna.