Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasspinnar - recept på blåbärspinnar med yoghurt och granola

Svalkande. Mycket bär, yoghurt och granola gör de här glasspinnarna lite nyttigare.

Glasspinnar - recept på blåbärspinnar med yoghurt och granolaGlasspinnar - recept på blåbärspinnar med yoghurt och granolaGlasspinnar - recept på blåbärspinnar med yoghurt och granola
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 225 gblåbär- frysta
  • 2ägg
  • 0,75 dlströsocker
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 1 dlgrekisk yoghurt
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,25 dlgranola

Gör så här

  1. Tina bären något.

  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna och ¼ dl av sockret till ett fast skum.

  3. Mixa ihop äggulor, resten av sockret och vaniljfrön med en mixerstav.

  4. Spara ½ dl blåbär. Tillsätt resten av bären och yoghurten i äggsmeten. Mixa till en puré.

  5. Vispa grädden. Vänd ner den i blåbärssmeten. Vänd sist ner äggvitan med luftiga tag.

  6. Fördela granolan och resten av blåbären i botten på glassformar. Häll i glassmeten. Stick i pinnar. Frys glassarna i minst 3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?