Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsparfait

Parfait är en bra dessert som inte kräver konstiga köksmanicker och som kan förberedas i god tid. Blåbären får extra skjuts med lime och mynta.

Blåbärsparfait
Blåbärsparfait
Blåbärsparfait

Ingredienser

  • 3 dlblåbär
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1lime- rivet skal
  • 1 msklime- pressad
  • 1 mskmynta- finhackad
  • 3äggvitor
  • 1,5 dlflorsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 250 gmascarponeost

Gör så här

  1. Häll upp blåbären i en skål och blanda dem med florsocker, limeskal, limesaft och mynta.

  2. Vispa äggvitor och florsocker i en annan skål till ett hårt skum, som marängsmet. Vispa grädden separat, blanda den med mascarpone och blåbärsblandningen. Vänd sist ner den vispade äggvitan.

  3. Fördela parfaitsmeten i en 1 1/2-litersform. Täck med plast och låt stå i frysen ca 6 timmar.

  4. Ta fram parfaiten ur frysen ca 30 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?