Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärspannacotta

En frisk pannacotta med blåbär och citron och där en del av grädden är utbytt mot gräddfil. Just denna pannacotta innehåller inte gelatin. I stället används gelésocker multi som innehåller pektin. Den kan med fördel göras en eller två dagar i förväg.

Blåbärspannacotta
Blåbärspannacotta
Blåbärspannacotta
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 dlblåbär
  • 0,5citron
  • 1 dlgelésocker multi
  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5 dlgräddfil- + 1,5 dl
  • 1 tskvaniljsocker- äkta

Garnering

  • blåbär

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Mixa blåbären med citronskal, 2 tsk citronsaft och gelésocker. Blanda purén med grädde och 1 1/2 dl gräddfil i en kastrull. Sjud under omrörning ca 2 min.

  2. Häll smeten i glas och låt svalna. Ställ dem i kylen ca 6 timmar.

  3. Blanda 1 1/2 dl gräddfil med vaniljsocker. Värm i mikro ca 15 sekunder, gräddfilen ska bli varm och rinnig men inte kokas.

  4. Fördela gräddfilen över blåbärspannacottan och ställ tillbaka i kylen ca 30 min.

  5. Garnera med blåbär och servera. 

Vad tyckte du om receptet?