Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En frisk pannacotta med blåbär och citron och där en del av grädden är utbytt mot gräddfil. Just denna pannacotta innehåller inte gelatin. I stället används gelésocker multi som innehåller pektin. Den kan med fördel göras en eller två dagar i förväg.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Mixa blåbären med citronskal, 2 tsk citronsaft och gelésocker. Blanda purén med grädde och 1 1/2 dl gräddfil i en kastrull. Sjud under omrörning ca 2 min.
Häll smeten i glas och låt svalna. Ställ dem i kylen ca 6 timmar.
Blanda 1 1/2 dl gräddfil med vaniljsocker. Värm i mikro ca 15 sekunder, gräddfilen ska bli varm och rinnig men inte kokas.
Fördela gräddfilen över blåbärspannacottan och ställ tillbaka i kylen ca 30 min.
Garnera med blåbär och servera.