Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärspannacotta med chokladkräm

Underbar liten dessert som toppas med len chokladkräm och färska blåbär.

Blåbärspannacotta med chokladkrämBlåbärspannacotta med chokladkrämBlåbärspannacotta med chokladkräm
Blåbärspannacotta toppad med chokladkräm, en lättlagad dessert som uppskattas av de flesta! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 1 dlblåbär
  • 2 dlvispgrädde
  • 1,5 mskhonung

Chokladkräm

  • 75 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde

Garnering

  • blåbär
  • choklad- riven

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 min. Lägg blåbären i en kastrull och häll över grädden. Låt koka upp. Mixa bärgrädden med stavmixer och rör i honung. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i grädden. Fördela blåbärsgrädden i portionsglas och låt stelna i kylen i 2–3 tim.

  2. Chokladkräm: Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull och lägg i chokladen. Rör tills chokladen smält. Mixa blandningen slät med stavmixer. Låt svalna.

  3. Fördela chokladkrämen på blåbärspannacottan. Låt stelna i kylen i ca 1 tim.

  4. Toppa desserten med blåbär och riven choklad och servera.

Vad tyckte du om receptet?