Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärspaj - klassiskt enkelt recept

Det här är en smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen. Den går utmärkt bra att frysa.

Blåbärspaj - klassiskt enkelt receptBlåbärspaj - klassiskt enkelt receptBlåbärspaj - klassiskt enkelt recept

Ingredienser

  • 120 gsmör
  • 1ägg
  • 2,25 dlströsocker
  • 2,25 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 200 gblåbär

Tillbehör

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.

  3. Bred ut smeten i formen. Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper.

  4. Servera pajen ljummen med vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?