Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt sommarklassiker som man omöjligt tröttnar på, här toppad med knapriga frön.
Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop mjöl, havregryn, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt smöret i tärningar och nyp snabbt ihop till en smulig deg. Strö hälften av smuldegen i botten på en pajform, ca 24 cm i diameter.
Fyllning: Blanda ihop blåbär, socker och potatismjöl. Fördela blandningen på smulorna i formen. Strö över resten av smuldegen.
Topping: Grovhacka mandeln och blanda den med fröna. Strö blandningen över pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min, tills den fått fin färg. Servera den ljummen eller kall tillsammans med glass eller vaniljsås.