Testa gärna den här knäckiga smulpajen med rabarber också!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärspaj är en klassiker och är svårt att misslyckas med. I den här goda pajen får blåbären samsas med pekannötter, mumsfilibabba i en blåbärspaj! Nötterna ger en trevlig konsistens om de rörs ner hela. Servera blåbärspajen ljummen med len marsansås, vispad grädde, vaniljsås eller glass. Given succé!
Blanda vetemjöl, margarin eller smör, socker och vatten till en deg (använd gärna en matberedare). Tryck ut degen i en vanlig pajform. Ställ pajdegen på ett kallt ställe i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
Blanda blåbär, maizena och socker i en skål. Häll alltsammans i det förgräddade pajskalet.
Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt socker, cane syrup, vetemjöl, mjölk, havregryn och pekannötter. Låt toscasmeten få ett uppkok.
Häll smeten över blåbären och grädda pajen i ytterligare cirka 15 minuter.
Servera blåbärspajen med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.
Testa gärna den här knäckiga smulpajen med rabarber också!
Recept från Mitt kök