Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärspaj med kokostoscatäcke

Det här är riktigt sött och gott!

Blåbärspaj med kokostoscatäcke
Blåbärspaj med kokostoscatäcke
Blåbärspaj med kokostoscatäcke
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gmargarin- eller smör
  • 0,5 dlströsocker
  • 7 dlblåbär- (frysta går jättebra)
  • 0,75 dlströsocker
  • 1,5 mskMaizenamjöl

Kokostoscasmet

  • 50 gmargarin- eller smör
  • 3 dlkokosflingor
  • 0,75 dlsirap- ljus
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlkaffegrädde

Servering

  • grädde- vaniljsås eller glass

Gör så här

  1. Kör vetemjöl, margarin eller smör och socker till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en vanlig pajform, cirka 28 centimeter i diameter. Ställ pajformen i frysen i 30 minuter.

  2. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.

  3. Blanda blåbär, socker och majzena i en skål. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt kokos, sirap, socker och kaffegrädde. Låt toscasmeten småkoka i 5 minuter.

  4. Bred ut blåbären i pajformen och häll därefter på toscasmeten.

  5. Grädda pajen i ytterligare cirka 15 minuter. Toscatäcket ska få färg.

  6. Servera pajen rumstempererad eller kylskåpskall tillsammans med grädde, vaniljsås eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök