Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärspaj med kallrörd vaniljkräm

Läcker smulpaj med söta blåbär. Servera gärna med krämig, kallrörd vaniljkräm.

Blåbärspaj med kallrörd vaniljkrämBlåbärspaj med kallrörd vaniljkrämBlåbärspaj med kallrörd vaniljkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Blåbärspaj

    • 125 gsmör
    • 3 dlmandelmjöl
    • 1 dlkokosmjöl
    • 4 msklättströ
    • 0,5 tskvaniljpulver
    • 225 gblåbär

    Kallrörd vaniljkräm

    • 3 dlvispgrädde
    • 2äggulor
    • 1 tskvaniljpulver
    • 2 tsklättströ- eller sötströ

    Gör så här

    1. Blåbärspaj: Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Skär smöret i bitar och lägg i en skål.

    3. Blanda alla torra ingredienser med smöret till en smulig deg. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter.

    4. Lägg på blåbären och strö över resten av pajdegen.

    5. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.

    6. Kallrörd vaniljkräm: Vispa upp grädden.

    7. Vispa äggulorna, vaniljpulvret och lättströ eller sötströ i en separat bunke.

    8. Vänd ner den vispade grädden.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök