Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker smulpaj med söta blåbär. Servera gärna med krämig, kallrörd vaniljkräm.
Blåbärspaj: Sätt ugnen på 175 grader.
Skär smöret i bitar och lägg i en skål.
Blanda alla torra ingredienser med smöret till en smulig deg. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter.
Lägg på blåbären och strö över resten av pajdegen.
Sätt in formen mitt i ugnen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
Kallrörd vaniljkräm: Vispa upp grädden.
Vispa äggulorna, vaniljpulvret och lättströ eller sötströ i en separat bunke.
Vänd ner den vispade grädden.
Recept från Mitt kök