Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar blåbärspaj med äpple och blåbär under ett frasigt pajskal bakat med smör.
Tärna smöret och blanda med mjöl och florsocker, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Mixa snabbt ihop till en jämn deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Dela degen i två bitar. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, invändigt med hälften av degen.
Fyllning: Skala, kärna ur och tärna äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna ca 5 min. Rör i 2 msk socker. Blanda blåbären med 2 msk socker och majsstärkelse. Lägg äppelbitarna i pajskalet och strö över blåbären.
Kavla ut den andra pajdegsbiten och täck pajen med locket. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Servera pajen ljummen med vaniljvisp.