Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsnice cream med blåbär i citronlag

Mixa ihop frysta bananskivor, blåbär, yoghurt och lite flytande honung och få en läcker och krämig blåbärsnice cream. Servera med blåbär i citronlag och dekorativa stjärnor gjorda av pitahayafrukt.

Blåbärsnice cream med blåbär i citronlag
Blåbärsnice cream med blåbär i citronlag
Blåbärsnice cream med blåbär i citronlag
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Blåbär i citronlag

  • 3 dlblåbär
  • 0,5citron- saft och finrivet skal
  • 1 mskhonung- flytande

Blåbärsnice cream

  • 2bananer
  • 450 gblåbär- frysta
  • 1 dlyoghurt- grekisk eller kokosmjölk
  • 1 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • 1pithaya

Till garnering

  • citronskal- finrivet

Gör så här

  1. Blåbär i citronlag: Lägg blåbären i en skål.

  2. Rör ihop citronsaft, finrivet skal och honung.

  3. Blanda lagen med blåbären.

  4. Blåbärsnice cream: Skala och skär bananerna i skivor. Lägg skivorna i frysen i minst 4–5 timmar.

  5. Mixa bananskivorna, blåbären och lite av yoghurten i taget, tillsätt honung.

  6. Servering: Skiva pitahayan och tryck ut stjärnor med en stjärnformad pepparkaksform. Lägg upp glassen i skålar och servera med blåbär i citronlag och pitahayastjärnor. Garnera med finrivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök