Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärsmuffins med syrener är saftiga och goda. Blommorna håller cirka 1 dag, så tänk på att glasera och garnera med blommor så sent som möjligt.
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
Blanda ner smör och yoghurt i äggvispet och sikta ner mjölblandningen. Blanda väl.
Fördela smeten i välsmorda avlånga små brödformar eller i muffinsplåt med pappersformar. Grädda mitt i ugnen 16–20 min, den längre tiden för stora muffins. Låt svalna och ta ut dem ur formarna. Ställ dem på galler och låt kallna.
Glasyr: Mosa bär och lite av florsockret. Rör ner citronsaft och resterande florsocker. Häll glasyren på muffinsen och bred ut den. Strö på blommor.