Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsmuffins med syrener

Blåbärsmuffins med syrener är saftiga och goda. Blommorna håller cirka 1 dag, så tänk på att glasera och garnera med blommor så sent som möjligt.

Blåbärsmuffins med syrenerBlåbärsmuffins med syrenerBlåbärsmuffins med syrener
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dlyoghurt- naturell

Glasyr

  • 1 mskblåbär- frysta, tinade
  • 3 dlflorsocker
  • 1 mskcitron- pressad eller yoghurt

Garnering

  • syrenblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.

  3. Blanda ner smör och yoghurt i äggvispet och sikta ner mjölblandningen. Blanda väl.

  4. Fördela smeten i välsmorda avlånga små brödformar eller i muffinsplåt med pappersformar. Grädda mitt i ugnen 16–20 min, den längre tiden för stora muffins. Låt svalna och ta ut dem ur formarna. Ställ dem på galler och låt kallna.

  5. Glasyr: Mosa bär och lite av florsockret. Rör ner citronsaft och resterande florsocker. Häll glasyren på muffinsen och bred ut den. Strö på blommor.

Vad tyckte du om receptet?