Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga och lättbakade amerikanska muffins. Muffinsen innehåller kvarg eller yoghurt som ger extra frisk smak. Frysta bär behöver inte tinas men man behöver grädda muffinsen den längre tiden. Variera bären efter tillgång t ex med hallon eller vinbär.
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, 1 dl havregryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner blåbären i mjölblandningen. Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
Blanda smör, kvarg och salt med -äggvispet och vänd ner mjöl-blandningen. Rör tills allt är väl blandat.
Fördela smeten i 10 stadiga formar eller i en muffinsplåt. Strö över 1 msk havregryn. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.