Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsmuffins med havre

Saftiga och lättbakade amerikanska muffins. Muffinsen innehåller kvarg eller yoghurt som ger extra frisk smak. Frysta bär behöver inte tinas men man behöver grädda muffinsen den längre tiden. Variera bären efter tillgång t ex med hallon eller vinbär.

Blåbärsmuffins med havre
Blåbärsmuffins med havre
Blåbärsmuffins med havre
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 dlhavregryn- + 1 msk
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 dlblåbär- färska eller frysta
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 150 gkvarg- med blåbärssmak eller turkisk yoghurt
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, 1 dl havregryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner blåbären i mjölblandningen. Vispa ägg och socker vitt och luftigt.

  2. Blanda smör, kvarg och salt med -äggvispet och vänd ner mjöl-blandningen. Rör tills allt är väl blandat.

  3. Fördela smeten i 10 stadiga formar eller i en muffinsplåt. Strö över 1 msk havregryn. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. 

Vad tyckte du om receptet?