Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria blåbärsmuffins

Saftiga blåbärsmuffins bakade med gräddfil och glutenfri mjölmix. Strö gärna över lite sesamfrön.

Glutenfria blåbärsmuffins
Glutenfria blåbärsmuffins
Glutenfria blåbärsmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör- mjukt
  • 2 dlDansukker Steviasocker- eller sötströ
  • 2ägg
  • 4 dlglutenfri mjölmix- till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1,5 dlgräddfil
  • 3 dlblåbär
  • 2 msksesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smöret och stevian eller sötströt poröst.

  3. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med gräddfilen. Vänd i hälften av blåbären.

  5. Häll smeten i muffinspappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffins­ formar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  6. Fördela resten av blåbären över muffinsen. Strö över sesamfrön.

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök