Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad

Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad är en riktig sommardessert.

Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad
Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad
Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 3 dlgräddfil
  • 2,5 dlflorsocker
  • 200 gblåbär
  • 2 mskcitron- pressad
  • 4 dlvispgrädde

Garnering

  • 50 gblåbär
  • 50 gchoklad- vit
  • 1 dlmandelskorpor
  • 12myntakvistar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda ihop gräddfil, vaniljfrön och florsocker.

  2. Värm blåbär och citron i en kastrull. Mosa blåbären lätt med en gaffel. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i blåbären.

  3. Blanda blåbärspuren med gräddfilsblandningen. Vispa ­grädden och vänd ner i smeten. Lägg smeten i en skål och låt ­stelna i kylen ca 4 timmar.

  4. Garnera moussen med blåbär, riven choklad, krossade mandel­skorpor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?