Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad är en riktig sommardessert.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda ihop gräddfil, vaniljfrön och florsocker.
Värm blåbär och citron i en kastrull. Mosa blåbären lätt med en gaffel. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i blåbären.
Blanda blåbärspuren med gräddfilsblandningen. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Lägg smeten i en skål och låt stelna i kylen ca 4 timmar.
Garnera moussen med blåbär, riven choklad, krossade mandelskorpor och mynta.