Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärskvarg med kanelrostade frön & banan

Ett supermellis! Den proteinrika kvargen mättar. Blåbär, frön, banan och kanel ger dig en massa nyttigheter. Perfekt när suget sätter in.

Blåbärskvarg med kanelrostade frön & banan
Blåbärskvarg med kanelrostade frön & banan
Blåbärskvarg med kanelrostade frön & banan
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlblåbär
  • 1 tskhonung- flytande
  • 250 gkvarg- naturell, 1 % fetthalt
  • 2bananer
  • 1 dlfrön- blandade,till exempel sol­ rosfrön, pumpakärnor och sesamfrön
  • 1 tskrapsolja
  • 2 krmkanel- malen

Gör så här

  1. Värm blåbären och honungen i en kastrull tills det är ljummet. Låt svalna.

  2. Blanda kvargen med blåbärsröran och lägg upp i skålar.

  3. Skala och skiva bananen.

  4. Rosta fröna i stekpannan, droppa över oljan och rör om. Pudra över kanel.

  5. Servering: Lägg bananskivorna på blåbärskvargen.

  6. Toppa med några av de rostade fröna.

  7. Häll upp resterande frön i en skål och servera bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök