Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Elegant dessert med milda svenska smaker av blåbär och vanilj.
Glass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Snitta och skrapa fröna ur vaniljstången.
Blanda vaniljstång och -frön med mjölk, grädde, äggulor, socker och glykos i en kastrull. Låt sjuda under omrörning till en tjock smet. Låt kallna och ställ den i kylen. Låt smeten stå över natten innan den fryses i glassmaskin.
Blåbärskräm: Koka upp blåbär, socker och citronsaft. Mixa med mixerstav, passera genom finmaskig sil.
Värm blåbärspurén och tillsätt majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Koka upp och låt kallna täckt med plastfolie.
Mandelbiskvier: Sätt ugnen på 175°. Blanda mandelmassa och äggvita till en smidig smet. Fyll den i en spritspåse med liten tyll. Spritsa ut smeten på plåt med bakplåtspapper till 40-50 små biskvier.
Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt biskvierna kallna på galler.
Fördela blåbärskräm och glass på tallrikar och garnera med mandelbiskvier, blåbär och eventuellt blommor.