Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärskrabbelurer med kokosgrädde

Smarriga krabbelurer med smak av blåbär och kokos. Smeten blandas ihop hemma och tas med i en spritspåse på utflykten. Tänk på att den inte kan förvaras för varmt och för länge eftersom det är ägg i smeten.

Elisabeth Johansson
Blåbärskrabbelurer med kokosgrädde
Blåbärskrabbelurer med kokosgrädde
Blåbärskrabbelurer med kokosgrädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Blåbärskrabbelurer

  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 5 dlvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskhela kardemummakärnor- mortlade
  • 1,5 dlmjölk
  • smör- till stekning
  • 2 dlblåbär
  • 4 mskriven kokos

Tillbehör

  • 1 burkkokosgrädde
  • 2 dlblåbärssylt
  • 2 dlblåbär- färska

Till garnering

  • mynta
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och strösocker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll mjölken i äggsmeten och vispa ner de torra ingredienserna. Fyll en spritspåse med smeten och förslut den med en påsklämma.

  2. Stek smeten som plättar i smör i en panna. Lägg på lite blåbär och strö över kokos. Grädda plättarna på båda sidor tills de fått en fin gyllenbrun färg.

  3. Servera krabbelurerna med vispad kokosgrädde, blåbärsylt och blåbär. Garnera dem med färska blåbär och mynta. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?