Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på underbart goda blåbärsknyten med vaniljkräm. Härliga bullar med söta blåbär och len vaniljkräm. Blåbärsbullar är en smarrig variant till blåbärskaka och blåbärspaj.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Blanda vaniljsåspulver och mjölk och låt stå kallt ca 15 min. Blanda blåbär och socker.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i ca 20 bitar. Rulla bitarna till släta bullar. Platta ut bullarna till kvadrater, ca 10 x 10 cm. Lägg en klick vaniljkräm och några blåbär mitt på rundlarna. Ta upp kanterna och tryck ihop dem. Lägg bullarna i bullformar ställda på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna på galler.