Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdkaka med blåbär, enklaste kakan – och så god! Med vit choklad i blir den extra lyxig och lite vispad grädde till förhöjer men är inget måste. Förvara kakan i kylen.
Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Hacka chokladen. Smält smöret. Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Låt svalna något. Blanda i socker och ägg och rör ihop. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och salt och rör samman till en jämn smet.
Häll smeten i formen och strö över blåbären.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min tills kanterna är torra men kakan fortfarande är lite kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna. Låt kallna i kylen.
Pudra florsocker över kakan och servera med en klick vispad grädde.
Läs mer: