Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärskladdkaka

Kladdkaka med blåbär, enklaste kakan – och så god! Med vit choklad i blir den extra lyxig och lite vispad grädde till förhöjer men är inget måste. Förvara kakan i kylen.

Blåbärskladdkaka
Blåbärskladdkaka
Blåbärskladdkaka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gvit choklad
  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 150 gblåbär- färska eller frysta (används frysta bär ska de blandas med 1 msk vetemjöl)

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • vispad grädde- ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 

  2. Hacka chokladen. Smält smöret. Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Låt svalna något. Blanda i socker och ägg och rör ihop. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och salt och rör samman till en jämn smet.

  3. Häll smeten i formen och strö över blåbären.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min tills kanterna är torra men kakan fortfarande är lite kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna. Låt kallna i kylen.

  5. Pudra florsocker över kakan och servera med en klick vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

Recept på klassiska chokladbollar

Recept på läcker kladdkaka