Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lättbakad kaka dekorerad med glasyr och bär. Får du inte tag i citrontimjan till garnering, kan du ersätta med myntablad.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
Blanda mjöl och bakpulver.
Mät upp olja, ägg, citronsaft och socker i en bunke och vispa ihop. Vänd ner mjöl- och bakpulverblandningen och vispa ihop.
Varva smeten och blåbär, blandade med mjölet i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kallna.
Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över kakan. Låt stelna.
Garnera med färska bär och citrontimjanblad. Pudra över lite florsocker
Recept från Mitt kök