Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärskaka med limesmul bakad i långpanna

Blåbärskaka med limesmul som ger god knaprighet. Servera massor av blåbär och vaniljglass till blåbärspajen.

Blåbärskaka med limesmul bakad i långpannaBlåbärskaka med limesmul bakad i långpannaBlåbärskaka med limesmul bakad i långpanna
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 1,5 dlmjölk
  • 1,5 dlvaniljyoghurt- (2 %)
  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 5 dlvetemjöl- (300 g) + 2 msk
  • 1 mskbakpulver
  • 2 dlblåbär- (100 g)

Limesmul

  • 75 gsmör
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 msklimeskal- rivet

Tillbehör

  • blåbär
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och tillsätt mjölk och yoghurt. Ta kastrullen från plattan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör-  och mjölkblandningen under omrörning. Blanda 5 dl mjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.

  2. Smul: Smält smöret och blanda med mjöl, socker, vaniljsocker och limeskal.

  3. Blanda bären med 2 msk mjöl och rör ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, täckt med bakplåtspapper. Strö över limesmul.

  4. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Låt svalna och skär i rutor. Servera med blåbär och vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?