Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärskaka med limesmul som ger god knaprighet. Servera massor av blåbär och vaniljglass till blåbärspajen.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och tillsätt mjölk och yoghurt. Ta kastrullen från plattan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör- och mjölkblandningen under omrörning. Blanda 5 dl mjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
Smul: Smält smöret och blanda med mjöl, socker, vaniljsocker och limeskal.
Blanda bären med 2 msk mjöl och rör ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, täckt med bakplåtspapper. Strö över limesmul.
Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Låt svalna och skär i rutor. Servera med blåbär och vaniljglass.