Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsglögg

Lätt att göra och populär att ge bort när du går på någon av julens alla fester. Syrligt god och väldigt smakrik. Men inte så söt.

Blåbärsglögg
Blåbärsglögg
Blåbärsglögg
Blåbärsglögg Foto: Caroline Tengen

Blåbärsglögg

  • 1 flaskarött vin- (75 cl)
  • 1vaniljstång
  • 500 gblåbär- frysta
  • 0,75 dlströsocker
  • 4kanelstänger
  • 4pomeransskal
  • 4kryddnejlikor
  • 1 tskkardemummakärnor
  • 1 dlapelsin- pressad

Gör så här

  1. Häll 3 dl vin i en kastrull.  Dela vaniljstången på längden och lägg den i kastrullen. Tillsätt blåbär, socker, kryddor och apelsinsaft. Värm under lock utan att koka.

  2. Häll i resterande vin och värm utan att det kokar. Ta kastrullen åt sidan. Låt stå och dra ca 4 timmar.

  3. Sila glöggen ner i en väl rengjord flaska. Värm vid servering.

Vad tyckte du om receptet?