Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsglasstårta med granola

Tycker du om citron är det även gott att tillsätta finrivet skal av en citron i smeten.

Blåbärsglasstårta med granola
Blåbärsglasstårta med granola
Blåbärsglasstårta med granola

Botten

  • 25 gkokosolja
  • 2 dlgranola

Fyllning

  • 1vaniljstång
  • 4 dlturkisk yoghurt- eller vegetabilisk crème fraiche
  • 225 gblåbär- frysta
  • 1 dlhonung

Garnering

  • blåbär

Gör så här

  1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar botten, ca 18 cm i diameter. Smält kokosoljan på svag värme i en kastrull och rör ner granolan. Tryck ut smulorna i botten av formen.

  2. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön med yoghurt, blåbär och honung. Mixa det slätt och häll det i formen. Låt den stå i frysen i minst 4 tim. Garnera tårtan med blåbär vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Värm ½ dl blåbär i en kastrull så de smälter och mosa dem väl. Klicka ner blåbären i smeten innan den ställs i frysen. Dra försiktigt runt i smeten med skaftet av en tesked för att få ett marmorerat mönster.