Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här cheesecaken gör du av vaniljglass och cream cheese smaksatt med sommarens goda blåbär.
Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en form med hög låstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Ställ i frysen cirka 10 minuter.
Lägg blåbären i en liten släpplättstekpanna. Strö över sockret. Värm bären under försiktigt omrörning, tills sockret smält och blåbären saftar sig. Passera bären genom finmaskig sil. Ta av värmen och låt bären kallna.
Skär glassen i små bitar, lägg den i en bunke och rumstemperera cirka 10 minuter. Lägg cream cheese i en bunke och vispa den med elvisp tills den blivit mjuk och smidig, cirka 1 minut. Tillsätt de passerade bären och vispa ihop.
Häll blåbär- och creamcheesemassan i bunken med glassen och blanda ihop snabbt. Häll massan i formen och ställ i frysen över natten.
Ta glasscheesecaken ur formen och ställ den på ett serveringsfat. Garnera med bär, myntablad, och blommor. Temperera i kylskåp cirka 40 minuter och servera.
Recept från Mitt kök