Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stjärnkonditorn Frida Bäcke har skapat en dessert som inte är svårt att göra. Här används blåbär men desserten går fint att göra med alla typer av bär. Oljan kan också varieras med kamomill, persilja, svartvinbärsblad eller varför inte dill.
Kamomillchantilly: Koka upp 1 1/2 dl grädde med den kondenserade mjölken. Häll blandningen över blommorna. Låt det stå och dra under lock i ca 10 min. Sila blandningen och blanda i 1 1/2 dl grädde. Låt grädden stå i kylen i ca 2 tim.
Örtolja: Mixa harsyra och olja i en mixer. Sila oljan genom en silduk.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda blåbären med limeskal och socker. Pressa eventuellt över lite limesaft.
Vispa kamomillgrädden fluffig. Fördela bären i glas eller skålar. Toppa med grädde och ringla över lite av oljan.