Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärscurd med citron – perfekt på den rostade mackan eller som tillbehör till en smakrik ost som gruyère.
Koka blåbären på svag värme ca 10 min. Pressa dem genom en finmaskig sil med baksidan av en sked. Kasta bort skalen som blir kvar i silen.
Häll blåbärssaften i en skål och ställ den över ett vattenbad. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ut saften. Blanda ner citronskal, citronsaft, socker och ägg i blåbärssaften. Hetta upp blandningen under vispning och fortsätt röra tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och vispa i bitar av smöret.
Häll upp curden i väl rengjorda burkar. Kyl genast och förvara kallt. Curden håller 3–4 veckor i kylen och ca 6 månader i frysen.