Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärscurd med citron

Blåbärscurd med citron – perfekt på den rostade mackan eller som tillbehör till en smakrik ost som gruyère.

Blåbärscurd med citron
Blåbärscurd med citron
Blåbärscurd med citron
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 lblåbär- (ca 500 g)
  • 1citron
  • 3 dlströsocker
  • 4ägg
  • 100 gsmör- rumsvarmt

Gör så här

  1. Koka blåbären på svag värme ca 10 min. Pressa dem genom en finmaskig sil med baksidan av en sked. Kasta bort skalen som blir kvar i silen.

  2. Häll blåbärssaften i en skål och ställ den över ett vattenbad. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ut saften. Blanda ner citronskal, citronsaft, socker och ägg i blåbärssaften. Hetta upp blandningen under vispning och fortsätt röra tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och vispa i bitar av smöret.

  3. Häll upp curden i väl rengjorda burkar. Kyl genast och förvara kallt. Curden håller 3–4 veckor i kylen och ca 6 månader i frysen.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Lisa Björner