Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärscupcake med limefrosting

Recept på cupcakes med blåbär och limefrostning. Så fina och goda! Perfekt att servera till afternoon tea.

Blåbärscupcake med limefrostingBlåbärscupcake med limefrostingBlåbärscupcake med limefrosting
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1lime- väl tvättad, rivet skal
  • 1 dlgräddfil
  • 125 gblåbär- svenska

Frosting

  • 200 gfärskost
  • 0,75 dlflorsocker
  • 1lime- rivet skal
  • 25 gsmör- mjukt

Till garnering

  • 125 gblåbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera 40 stycken stabila småbrödsformar på plåtar.

  2. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en smet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och limeskal i en bunke. Rör ner i smeten växelvis med gräddfil. Blanda till sist ner blåbären.

  3. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut cirka 1 matsked smet i varje form. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna på galler.

  4. Frosting: Vispa färskost, florsocker, limeskal och smör. Lägg över i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa en klick på varje cupcake. Garnera med odlade blåbär och sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?