Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärscobbler

Cobbler är som en blandning av sockerkaka och smulpaj. Denna är fri från både gluten och socker. Servera gärna blåbärscobblern med lättvispad grädde och en kvist citronmeliss.

Blåbärscobbler
Blåbärscobbler
Blåbärscobbler
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fyllning

  • 500 gblåbär
  • 0,75 dlhonung- flytande
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)

Cobbler

  • 100 gsmör- mjukt
  • 1 dlhonung- flytande
  • 2 msklucuma- eller baobab
  • 2 dlhavregryn- (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1ägg
  • smör- till formen

Att strö över

  • 35 gmandel- hackad

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde

Till garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 22 centimeter i diameter, med smör eller fyra små skålar, cirka 10–12 centimeter i diameter.

  3. Blanda blåbären och honungen till fyllningen. Strö över majsstärkelsen och blanda ihop.

  4. Lägg blåbärsfyllningen i formen.

  5. Vispa ihop smör, honung och lucuma eller baobab.

  6. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

  7. Vispa ner de torra ingredienserna i smörblandningen, vispa i grädden och ägget.

  8. Klicka på cobblersmeten på blåbärsfyllningen.

  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter (om man använder mindre formar tar det cirka 20–25 minuter).

  10. Strö över mandel.

  11. Servera med lättvispad grädde och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök