Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake precis som den ska vara. Det gär är världens godaste recept på cheesecake med blåbär.

Blåbärscheesecake
Blåbärscheesecake
Blåbärscheesecake
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 200 gdigestivekex
  • 50 gmörk choklad- 70 %
  • 75 gsmör

Fyllning

  • 300 gphiladelphia
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 250 gblåbär- färska
  • 1 stcitron- rivet skal från
  • 1 tskvaniljsocker

Topping

  • 3 stgelatinblad
  • 2 dlcrème fraiche- vanlig
  • 2 dlströsocker
  • 2 mskcitron- pressad saft

Dekoration

  • 0,5 dlblåbär- färska

Gör så här

  1. Mixa kex och choklad i matberedaren (med kniven monterad) till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kexoch chokladsmulorna.

  2. Kläm gärna fast ett bakplåtpapper i botten på en bakform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, 175 grader, cirka 5 minuter.

  3. Blanda samman ost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.

  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt de smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka den i kylen. Dekorera med blåbär vid serveringen

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök