Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad cheesecake med blåbär som du serverar i glas. Mums!
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa och blanda kexen med kardemumma och smält smör. Fördela smulorna på botten av åtta dessertglas, som tål ugnsvärme. Tryck till smulorna med botten av ett mindre glas. Grädda på en plåt nedre delen av ugnen, cirka 10 minuter.
Mixa samman färskost, crème fraiche, socker, blåbär, rivet citronskal och vaniljsocker i matberedaren med kniven monterad. Fördela fyllningen i glasen. Grädda i ugnen, cirka 20 minuter. Låt dem svalna och sedan kallna i kylen.
Vispa crème fraiche, vispgrädde och florsocker tjockt. Spritsa en klick i glasen och garnera med amerikanska blåbär och mynta. Sikta över florsocker vid serveringen.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök