Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärscheesecake i glas

Recept på lättlagad cheesecake med blåbär som du serverar i glas. Mums!

Blåbärscheesecake i glasBlåbärscheesecake i glasBlåbärscheesecake i glas
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 8digestivekex
  • 0,5 tskkardemumma- stött
  • 50 gsmör- smält

Fyllning

  • 200 gphiladelphia- eller annan färskost
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlströsocker
  • 250 gblåbär- vanliga
  • 0,5citron- rivet skal
  • 2 tskvaniljsocker

Till servering

  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskflorsocker

Till garnering

  • blåbär- amerikanska
  • mynta
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa och blanda kexen med kardemumma och smält smör. Fördela smulorna på botten av åtta dessertglas, som tål ugnsvärme. Tryck till smulorna med botten av ett mindre glas. Grädda på en plåt nedre delen av ugnen, cirka 10 minuter.

  2. Mixa samman färskost, crème fraiche, socker, blåbär, rivet citronskal och vaniljsocker i matberedaren med kniven monterad. Fördela fyllningen i glasen. Grädda i ugnen, cirka 20 minuter. Låt dem svalna och sedan kallna i kylen.

  3. Vispa crème fraiche, vispgrädde och florsocker tjockt. Spritsa en klick i glasen och garnera med amerikanska blåbär och mynta. Sikta över florsocker vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund  Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök