Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch och syrlig blåbärscheesecake! Lägg på färska blåbär och garnera med några kvistar mynta.
Botten: sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till botten.
Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter. Ta ut formen och låt den svalna.
Fyllning: lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Separera äggen.
Vispa ihop färskost, honung och äggulor.
Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
Vispa upp grädden.
Rör ner limesaften och limeskalet i äggsmeten.
Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält gelatinet. Dra av kastrullen från värmen. Rör hastigt ner gelatinet i äggulesmeten, vänd i grädden och vänd sist i äggvitan. Blanda ihop till en jämn smet. Vänd i blåbären.
Häll upp smeten i pajformen och ställ in i kylen i minst 5–6 timmar.
Garnering: garnera med mynta och färska blåbär.
Recept från Mitt kök