Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri blåbärscheesecake

Fräsch och syrlig blåbärscheesecake! Lägg på färska blåbär och garnera med några kvistar mynta.

Glutenfri blåbärscheesecake
Glutenfri blåbärscheesecake
Glutenfri blåbärscheesecake
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 3 dlmandelmjöl
  • 3 dlkokos- riven
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 msksmör- mjukt
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Fyllning

  • 4gelatinblad
  • 2ägg
  • 300 gfärskost- Philadelphiaost
  • 1 dlhonung- flytande
  • 1 dlvispgrädde
  • 1lime- finrivet skal och saften
  • 2,5 dlblåbär- frysta och tinade

Till garnering

  • mynta
  • blåbär- färska

Gör så här

  1. Botten: sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till botten.

  3. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.

  4. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter. Ta ut formen och låt den svalna.

  5. Fyllning: lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.

  6. Separera äggen.

  7. Vispa ihop färskost, honung och äggulor.

  8. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.

  9. Vispa upp grädden.

  10. Rör ner limesaften och limeskalet i äggsmeten.

  11. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält gelatinet. Dra av kastrullen från värmen. Rör hastigt ner gelatinet i äggulesmeten, vänd i grädden och vänd sist i äggvitan. Blanda ihop till en jämn smet. Vänd i blåbären.

  12. Häll upp smeten i pajformen och ställ in i kylen i minst 5–6 timmar.

  13. Garnering: garnera med mynta och färska blåbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök